12 Weken Wandel Plan

Kies hieronder het plan waar je voor wilt gaan trainen.

Wandel training

Ga wandelen als je meer wilt bewegen.
Wij vertellen je hoe.

Basisprogramma gratis

De basis van het 12 Weken Wandel Plan  is voor iedereen gratis via internet te volgen.
Er is een versie voor pure beginners, mensen die nog nauwelijks beweging krijgen en er zijn verschillende programma’s voor de wat gevorderden of meer gevorderde wandelaars.

Dit project is een trainingsprogramma van twaalf weken, dat zo is opgesteld dat je het naar jouw wensen en mogelijkheden kunt inrichten.

Wij bieden ondersteuning met de loopgroepen, de speciale trainingen, de verschillende langere wandelingen en de speciale projecten.
Je kunt ook een uitgebreid trainingsschema volgen, Wandel Plus Plan, waarbij je extra  oefeningen en informatie krijgt om je motivatie te versterken en je te helpen je doel te bereiken.

Verschillende plannen

Maak jouw keuze.

 

 Beginners 0 – 5 km

Het programma voor beginners gaat uit van mensen die niet of nauwelijks bewegen. In twaalf weken leren we je hoe je aan de Nederlandse Norm gezond bewegen kunt voldoen.
Na aanmelding voor het gratis 12 Weken Wandelplan ontvang je 12 weken lang trainingsopdrachten voor een week.

 

Wandelaars 10 km

Voor mensen die al meer bewegen en zelf denken dat ze al meer kunnen dan het minimum, hebben we een trainingsprogramma dat je laten trainen voor wandelingen van 10 kilometer.

 

Wandelaars 15 km

Heb je al wat wandelervaring en wil je gaan trainen voor een prestatietocht of langere wandeling? We hebben ook een trainingsprogramma dat je laat trainen voor wandelingen
van 15 kilometer.

 

Wandel Plus Plan

Het Wandel Plus Plan, is een aanvulling op het 12 Weken Wandelplan. Het is een programma waarvoor je een bijdrage moet betalen. 
In dat programma geven we allerlei informatie over wandelen en leren we je hulpmiddelen kennen om wandelen aangenaam te maken en je nog beter te motiveren.

 

Onze filosofie

We wandelen omdat we dat erg leuk vinden. We wandelen omdat we weten dat het goed is voor onze gezondheid. We wandelen omdat we op plaatsen komen en details zien, die je met auto of fiets niet ziet. We wandelen voor ons plezier.
Dat plezier in wandelen willen we graag op anderen over brengen, als we daarin slagen zien we meer mensen de voordelen van wandelen ervaren, dat is waarom we veel energie stoppen in Wandelcentrum Drunense Duinen.

Bij wandeltraining laten we jou de keuze.
De basistraining van het 12 Weken Wandel Plan is gratis.

Wil je meer? Bij het Wandel Plus plan krijg je extra handvatten om jezelf te motiveren en zo het echte plezier in wandelen te ontdekken.
We vertellen je welke apps je kunt gebruiken, hoe je gemakkelijk je weg kunt vinden en navigeren. We laten je ook kennis maken met zaken als balans in je voeding, balans bij presteren, balans in je leven.

Wij bieden de best passende training voor wandelaars

"Sinds ik de WandelFit training volg, wandel ik samen met mijn man regelmatig 10 kilometer. We weten nu hoe dat aan te pakken en waar we op moeten letten"

Carla, 48 jaar

"Het was best moeilijk dagelijks beweging te nemen. Dankzij het 12-weken wandelplan ben ik rustig begonnen en met vallen en opstaan loop ik nu vijf dagen in de week minstens een half uur per dag.

Joke, 54 jaar

"De WandelFit Online heeft me geholpen om mijn grenzen te bewaken en ook rust te nemen op zijn tijd. Ik snap nu beter het belang van afwisselend bewegen en rust nemen.

Betty, 64 jaar

"Een flinke wandeling maken is nu veel gemakkelijker, na een rustige opbouw loop ik nu zonder probleem 15 kilometer en ik heb zin om te kijken hoe ik dat nog kan verbeteren.

Johan, 67 jaar

Ons Blog

Hieronder vindt je een voorbeeld van de informatie die wij als aanvulling op de wandeltraining maken in  WandelFit Online.
Opgeven voor deze aanvullende training kan via de knop rechts.

Waarom ademhalings oefeningen?

Waarom ademhalings oefeningen?Herstel, week 3Een goede ademhaling is belangrijk en geregeld ademhalingsoefeningen doen helpt je.We leggen uit waarom.Ademhalingsoefeningen kunnen je slaap verbeterenEen slechte ademhaling kan je spijsvertering verstoren,...

Energieverbruik bij activiteiten

Energie verbruik bij activiteitenVoeding, week 3Vorige week hebben we uitgelegd hoe je jouw basaal metabolisme (BMR) kunt uitrekenen (zie hier als je wilt).Om je totale energieverbruik (TEE) te berekenen moeten we nog uitzoeken hoeveel energie je verbruikt bij het...

Motivatie

Motivatie Gedrag, week 3 De ervaring opgedaan bij wandelprojecten leert dat de deelnemers een eigen motivatie hebben om aan het project mee te doen. Die motivatie kan velerlei zijn. Mensen willen of meer bewegen, of beter ontspannen, of graag in de natuur zijn, of...